5 Simple Statements About insanların ekmeğine göz dikmemelisin Explained
5 Simple Statements About insanların ekmeğine göz dikmemelisin Explained
Blog Article
Ekmeği kessem yarım olur, kimi alsam karım olur: Evliliğin kişisel tercihlerden ziyade toplumsal bir norm olduğunu ve kiminle evlenirseniz evlenin, evlilik ilişkisinin benzer şekilde işleyeceğini vurgular.
Programlama algoritmalarının kodlanırken kullanıldığı programlama dili kavramlarını ve veri tabanı dili SQL...
İlçe halkının ve yol kenarındaki esnafın fikri dahi alınmadan yapılan yol çalışması nedeniyle yol kenarında uzun yıllardır faaliyet gösteren esnaf ile yoldan geçen araçların bağlantısı kesildi.
Genel Merkez ve bazı şube yöneticilerinin son zamanlarda hukuk tanımaz ve keyfi uygulamaları karşısında art arda gelen yargı tokatlarıyla burasının muz cumhuriyeti olmadığı kendilerine hatırlatmıştır herhalde.
Er ekmeği minnetsiz: Kadının, kocasının sağladığı geçimden dolayı kendini minnet altında hissetmemesi gerektiğini ifade eder. Evlilikte, erkeğin geçim sağlama sorumluluğu doğal kabul edilir ve bu, kadına bir yük veya suçlama getirmemelidir.
Başkan Ateş, sendika ve santral işletmesi arasındaki olası bağlantılara da dikkat çekti. “Buraya bakan sendikanın şirket ile bir bağlantısı var mı? Mesela servisler o sendikanın yetkilisinin olabilir mi acaba? Ya da bu sendikanın kamyonları deprem konutlarını yapan Çelikler Holdingin inşaatında çalışıyor olabilir mi?
Çocuk ekmeği dolapta bitiyor/yetişiyor sanır: Çocuk evin geçiminin nasıl sağlandığını bilemez, o yalnızca ihtiyacının karşılanmasını ister.
İnsanların keyifli ve mutlu oldukları zamanlarda her şeyin güzel ve lezzetli olacağını vurgular.
Ekmek veren el ısırılmaz: İnsana iyilik yapan veya yardım eden kişiye karşı nankörlük edilmemesi gerektiğini ifade eder. Minnet duyulması gereken birine zarar vermek, büyük bir yanlış olarak kabul edilir.
Toprağı işleyen, ekmeği dişler*: Toprakla ilgilenen, tarımla uğraşan veya başka bir işte çalışan kişinin, emeğinin karşılığını alacağını ifade eder.
Evinde ekmeği yer, elin damında ürür: Kendisine değil başkalarına karşılıksız olarak iş gören kimselerin durumunu ifade read more eder.
Ekmeksiz eve misafir gelir/gelirmiş: Bazen istenmeyen şanssızlıkların üst üste gelebileceğini ifade eder. Evde temel ihtiyaçların eksik olduğu sıkıntılı bir anda genellikle bir de misafirin gelerek sıkıntıyı veya mahcubiyeti artırabileceğini ifade eder.
El sana taşla vurursa, sen ona ekmekle vur: Birisi sana düşmanca davranışlarda bulunduğu zaman ona aynı şekilde karşılık vermek yerine barışçı bir yol denersen herkes için daha iyi olur.
Ekmeğini katığına denk eden, bir vakit aç kalmaz: Kişilerin yaşamlarında israf etmeden ve tasarruflu bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini anlatır.
İyi günde yağlı ekmeği beğenmeyen fakirlikte kuru ekmeğe selam durur: Kişi beğenmediği veya aşağıladığı bir şeyin gün gelir çOkay daha kötüsüne razı olmak zorunda kalır.
Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem Helloçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.